Spoedreparatie

Reparatie... klaar terwijl u wacht

Wij begrijpen dat het voor cliënten niet prettig is zonder tanden rond te lopen, daarom streven wij er altijd naar reparaties zo snel mogelijk uit te voeren. Afhankelijk van de ernst van de reparatie varieert de tijdsduur. Meestal lukt dat binnen 30 tot 90 minuten. Alle reparaties verrichten wij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met gebruik van de beste materialen.

Een kunstgebit dat meer dan eens breekt zal nagekeken moeten worden om de oorzaak van het breken te achterhalen. Vaak is dit een geslonken kaak. Opvullen (rebasen) is in dat geval een goede oplossing. Is uw kunstgebit al wat ouder dan is vervanging meestal een betere oplossing (de meeste zorgverzekeraars vergoeden om de vijf jaar een nieuw volledig kunstgebit).

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt de reparatie van een volledige prothese 2 maal per jaar 100% vergoed. Een reparatie verricht aan een gedeeltelijk kunstgebit wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt deze reparatie alsnog declareren bij uw zorgverzekeraar indien u over een aanvullende (tandarts)polis beschikt.

Opvullen (rebasen)

Wanneer de kaak geslonken is, maar uw kunstgebit is nog betrekkelijk jong, dan is rebasen een goede methode om deze weer passend te krijgen. Bij het uitvoeren van een rebasing wordt op basis van een nieuwe afdruk van de kaak een nieuwe laag aan de binnenkant van de prothese geperst die de ontstane ruimte tussen kaak en prothese weer opvult. Het rebasen van een volledig kunstgebit wordt in de meeste gevallen vanuit de basisverzekering voor 100% vergoed. De prothese die opgevuld gaat worden zult u gedurende het rebasen bij ons moeten achterlaten. Het rebasen van een gedeeltelijk kunstgebit valt buiten de basisverzekering. U dient dit direct af te rekenen.

Ontevreden

Bent u ontevreden over uw prothese, kom dan zo gauw mogelijk naar Dentilia om er iets aan te laten doen. Blijf niet onnodig met gebitsproblemen of klachten rondlopen! Zie verder onze webpagina “Nazorg”.

Dentilia staat voor alle kunstgebitten dragers klaar!

Óók voor hen die hun kunstgebit elders hebben laten vervaardigen en de Reparatie gebruikelijke nazorg- of garantieperiode verstreken is.

 

Vragen?

Indien u naar aanleiding van deze pagina nog vragen heeft bel ons dan direct:

010 - 412 60 10  of  06 - 38 44 14 19

of stuur een mail naar info@dentilia.nl

Adresgegevens

Hoogstraat 40a
3011 PR Rotterdam

Telefoon 010-4126010
E-mail: info@dentilia.nl