Gedeeltelijk kunstgebit

U voelt zich zekerder met een Dentilia Prothese!

Plaatje

Een gedeeltelijk kunstgebit of plaatje (ook wel partiële prothese genoemd) bestaat uit een uitneembaar kunsthars plaatje dat tussen uw bestaande tanden en kiezen wordt geplaatst. Het vervangt de tanden en kiezen die in het verleden zijn getrokken.

Staalframe

Een beter en kwalitatief duurzamer alternatief voor een plaatje is de uitneembare staalframe prothese. Een staalframe prothese is comfortabeler in de mond omdat de kauwdruk beter wordt opgevangen en de warmte van voedsel en drank sneller wordt doorgegeven. De in roze kunsthars gevatte vervangende elementen rusten op een metalen frame dat door middel van kleine ankertjes aan uw eigen tanden en kiezen wordt vastgeklikt. Een staalframe wordt gemaakt van een hoogwaardige legering en is veel sterker dan een kunststof plaatje. Bel voor gratis advies: 010-4126010.

Wennen

Als u voor het eerst een plaatje of staalframe gaat dragen zult u daar even aan moeten wennen. Eten en drinken zullen in het begin anders aanvoelen. Ook het spreken kan soms gepaard gaan met slissen en met sommige klanken kunt u moeite hebben, omdat uw tong moet wennen. Deze klachten verdwijnen vanzelf na 2 à 3 dagen. Mochten die klachten niet vanzelf verdwijnen of ontstaan er andere klachten als klemmen of pijn, bel ons dan zo snel mogelijk op, want Dentilia staat garant voor haar werk.

Onderhoud

Of het nu een plaatje of een staalframe is dat u draagt, het is mogelijk dat er zich extra plak op uw eigen tanden afzet. Het is belangrijk dat u de resterende natuurlijke elementen in uw mond goed blijft poetsen. U moet het plaatje of staalframe bij het poetsen van uw tanden uit de mond halen. Het tandvlees en verhemelte onder uw plaatje of staalframe masseert u dagelijks voorzichtig met een zachte tandenborstel. De gedeeltelijke prothese zelf poetst u na iedere maaltijd of minstens 2 keer per dag. Zie ook onze pagina “Onderhoud”

’s Nachts in of uit?

Het is beter om het plaatje of staalframe ’s nachts uit te doen. Zo kan het tandvlees zich herstellen van de dagelijkse druk die er op wordt uitgeoefend. Zeker voor mensen die de neiging hebben te knarsen of de kaak te klemmen is het zeer aan te raden het plaatje of staalframe ’s nachts uit te doen. Wilt u dit echter persé niet, dan is het raadzaam het plaatje of staalframe er tijdens het poetsen wel uit te halen en grondig te reinigen!

Vergoeding

Uit de basisverzekering worden uitsluitend volledige protheses vergoedt. Dat betekent dat uw zorgverzekeraar niets meebetaald aan uw plaatje of staalframe prothese, tenzij u een aanvullende (tandarts) verzekering heeft afgesloten naast uw basisverzekering. Dan is het mogelijk dat daaruit uw plaatje of staalframe prothese geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Bij sommige zorgverzekeraars dient u dit zelf te declareren.

Vragen?

Indien u naar aanleiding van deze pagina nog vragen heeft bel ons dan direct:

010 - 412 60 10  of  06 - 38 44 14 19

of stuur een mail naar info@dentilia.nl

Adresgegevens

Hoogstraat 40a
3011 PR Rotterdam

Telefoon 010-4126010
E-mail: info@dentilia.nl