Nazorg

Blijft niet onnodig tobben, bel vandaag nog voor een afspraak!

Met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met gebruik van de beste materialen vervaardigen wij onze kunstgebitten. Toch kan het voorkomen dat er een klacht ontstaat. Wat voor klacht dan ook: kom zo gauw mogelijk terug om er iets aan te laten doen: wij nemen onze nazorgplicht/garantie serieus. Dus blijf niet met uw gebitsproblemen rondlopen! Óók indien uw gebitsprothese niet door ons vervaardigd is, kunt met uw gebitsproblemen bij Dentilia terecht. Wij zullen uw klacht onderzoeken en verhelpen; u vrijblijvend adviseren of desnoods verwijzen.

Is uw volledige gebitsprothese jonger dan 1 jaar, dan behoort de vervaardiger van uw prothese uw klachten geheel kosteloos te verhelpen, daar deze vallen onder de zogenaamde nazorgplicht.

Drukplekje?

Misschien is het een kleinigheid; een drukplekje dat wij in een mum van tijd voor u kunnen verhelpen. Het is mogelijk dat er een groter probleem schuil gaat achter uw gebitsklachten. In dat geval kan uw gezondheid in het geding zijn. Wat uw gebitsprobleem ook is: Dentilia staat voor u klaar! Aarzel dus niet, bel voor een afspraak: 010-4126010 (u wordt sneller geholpen als u ons eerst even belt).

Verouderde pasvorm

Hoe goed kunstgebitten ook zijn gemaakt, na verloop van jaren ontstaan klachten. Dat is logisch: uw kaak verandert van vorm (slinkt) terwijl de pasvorm van uw kunstgebit hetzelfde blijft. Tussen kaak en kunstgebit ontstaat ruimte. De verschillen kunnen op den duur zo groot worden dat het dragen van het kunstgebit een probleem wordt. Ingeval van een “jonge” prothese is rebasen (opvullen) de oplossing, maar in geval van een oude prothese is vervanging noodzakelijk.

Loszittende prothese

Als u reeds jarenlang klachten heeft over een loszittende prothese, dan kan het zijn dat uw tandvlees dermate geslonken is dat uw onderkaak/bovenkaak onvoldoende houvast biedt voor het op normale wijze dragen van een kunstgebit. Mochten wij vaststellen dat dat het geval is, dan komt u in aanmerking voor een klikgebit oftewel een kunstgebit op implantaten. De kosten hiervan worden vrijwel geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. Er geldt op dit moment een vaste eigen bijdrage van € 125,- per kaak (ongeacht het aantal of het type implantaten).

Vervangingstermijn

Van de meeste zorgverzekeraars mag u indien nodig om de vijf jaar een nieuw kunstgebit laten maken. U hoeft dus niet lang met een slecht passend kunstgebit rond te lopen! Blijf daarom niet onnodig tobben met een verouderd of versleten kunstgebit, maar laat tandprothetische praktijk Dentilia een perfect passend natuurgetrouw nieuw kunstgebit voor u maken.

Second opinion

Bij ons kunt u geheel vrijblijvend terecht voor een gratis deskundig advies of voor een second opinion. Wij zijn alle kunstgebittendragers graag van dienst.

Vragen?

Indien u naar aanleiding van deze pagina nog vragen heeft bel ons dan direct:

010 - 412 60 10  of  06 - 38 44 14 19

of stuur een mail naar info@dentilia.nl

Adresgegevens

Hoogstraat 40a
3011 PR Rotterdam

Telefoon 010-4126010
E-mail: info@dentilia.nl