Uw eerste kunstgebit

Direct na het trekken geplaatst!

Trekken laatste tanden en kiezen

Wat de oorzaak ook is waardoor u uw laatste tanden en kiezen noodzakelijkerwijs moet laten trekken (trauma of tandbederf), het is een ervaring waarnaar niemand verlangt. Dentilia begeleidt u hierin: wij laten onze cliënten uitsluitend behandelen door de beste specialisten, die een groot hart hebben voor angstige patiënten. Bel geheel vrijblijvend voor informatie hierover 010-4126010.

Narcose

Velen hebben angst voor de tandarts, zo erg zelfs dat zij behandeling jarenlang uitstellen, soms met sociaal isolement tot gevolg. Dat is echt niet nodig! Gelukkig zijn er tegenwoordig tandartsen en kaakchirurgen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van “angst patiënten”. Bij zulke patiënten wordt het trekken van tanden en kiezen dikwijls d.m.v. totaalextractie onder narcose gedaan. Het kunstgebit wordt direct hierna geplaatst.


U hoeft geen minuut zonder tanden te lopen!


Het eerste kunstgebit

Het eerste volledige kunstgebit dat direct na het trekken wordt geplaatst wordt ook wel immediaat gebitsprothese genoemd (vroeger kregen de mensen eerst een noodgebit zonder kiezen). Omdat de kaak direct na het trekken sterk gaat slinken, zal het immediaat kunstgebit reeds na enkele weken los gaan zitten. U zult korte tijd uw kunstgebit moeten vastplakken, want pas na acht weken maken wij nieuwe afdrukken van de geslonken kaak (of kaken) en persen het immediaat kunstgebit over op de nieuwe afdrukken zodat deze weer perfect aansluit op de geslonken kaak (kaken). Deze immediaat prothese mag op z’n vroegst een half jaar na het trekken vervangen worden door een definitieve prothese, die net als de immediaat prothese ook weer voor 75% vergoed wordt vanuit de basisverzekering.
Vraag Dentilia om de voorwaarden, bel: 010-4126010.

De eerste dag

Uw immediaat kunstgebit zal de eerste dag niet echt lekker zitten. Het zal klemmen en soms ook pijn doen. Toch mag u het de eerste 24 uur NIET uit uw mond nemen! De kans bestaat dat u de wonden ermee opentrekt, bovendien zult u het kunstgebit er niet meer in krijgen omdat het tandvlees zwelt. Om het genezingsproces niet te verstoren is het beter de mond de eerste 24 uur niet te spoelen. Gebruik in elk geval géén bloed verdunnende pijnstillers! Indien het nabloeden ondanks bovenstaande voorzorgsmaatregelen niet binnen 24 uur vanzelf stopt, is het verstandig uw kaakchirurg of tandarts te waarschuwen, doe dat óók bij aanhoudende pijn. Als alles in orde is mag u ná de eerste dag de immediaat prothese voorzichtig uit de mond nemen. Spoel het kunstgebit af en borstel het zorgvuldig schoon. Reinig uw mond met lauw water waaraan u wat zout heeft toegevoegd, speel hiermee wat rond. U zult snel wennen!

Wennen

De tijd is aangebroken dat u echt kunt wennen aan uw nieuwe kunstgebit. De een went sneller dan de ander, maar het gaat zeker lukken, voor u het weet kunt u weer breeduit lachen! Het spreken kan onwennig zijn: sommige klanken en klinkers gaan anders. Misschien zult u enige tijd slissen. Dat is heel gewoon. Het komt omdat uw tong moet wennen aan de nieuwe omgeving. Oefen door hardop voor te lezen, of door te spelen met een snoepje in de mond. De spieren in en om uw mond zullen hierdoor sneller aan de nieuwe situatie gewend zijn.

Ongemakken

Op tere plekken kan het tandvlees gaan irriteren door uw nieuwe prothese, dat kan zeer pijnlijk zijn. Mocht zo’n drukplekje niet vanzelf verdwijnen, dan zal de tandprotheticus met enkele eenvoudige correcties de pijn verhelpen. Maak hiervoor een afspraak. Wanneer u lang wacht met het maken van een afspraak des te langer gaat het duren voordat u gewend bent aan de nieuwe gebitsprothese. Wij nemen onze nazorgplicht (garantie) serieus, dus maak er indien nodig gebruik van. Slijp of vijl nooit zelf aan uw gebitsprothese, hierdoor vervalt de garantie!

Vragen?

Indien u naar aanleiding van deze pagina nog vragen heeft bel ons dan direct:

010 - 412 60 10  of  06 - 38 44 14 19

of stuur een mail naar info@dentilia.nl

Adresgegevens

Hoogstraat 40a
3011 PR Rotterdam

Telefoon 010-4126010
E-mail: info@dentilia.nl